Украинские миротворцы заслужили награды

10.12.2002, 11:35

В день празднования 11-й годовщины Вооруженных Сил Украины 528 украинских миротворцев миссии ООН в Сьерра-Леоне были награждены медалями "За службу миру". (укр.)

В день відзначення 11-ої річниці Збройних Сил України у 4-му окремому ремонтно-відновлювальному батальйоні ЗС України, що виконує завдання Місії ООН у Сьєрра-Леоне, відбувся парад медалей.

У церемонії нагородження 528-ти українських військових медалями ООН "За службу миру" взяли участь виконуючий обов'язки спеціального представника Генерального секретаря ООН у Сьєрра-Леоне Берхуз Садрі, Тимчасовий повірений у справах України у Гвінейській Республіці Олександр Шульга та командувач військами Місії ООН у Сьєрра-Леоне генерал-лейтенант Даніель Опанде. Серед присутніх на урочистостях також були представники уряду Сьєрра-Леоне, командування UNAMSIL, численні гості з миротворчих контингентів 15-ти країн.

У своїх промовах виступаючі висловили щиру подяку українським військовим за значний внесок у налагодження мирного процесу в країні. При цьому неодноразово наголошувалося, що спеціальною відзнакою ООН нагороджуються не тільки військові - її заслуговує й Україна, миротворчі зусилля якої є однією з найголовніших складових її зовнішньополітичної діяльності.

Від імені керівництва України миротворців поздоровив і керівник української дипломатичної установи Олександр Шульга, який вручив кращим з них цінні подарунки та грамоти.

На злітній смузі аеродрому населеного пункту Хейстінгс відбувся показ зразків автомобільної та бронетанкової техніки українського батальйону, зброї та технічного обладнання полігону для стрільб, де навчаються миротворчі контингенти. У розташуванні базового табору українських військових численні гості батальйону були ознайомлені з історією, здобутками, традиціями, культурним надбанням країни та її Збройних Сил.

По завершенні офіційної частини почесним гостям було запропоновано концерт у виконанні українського військового оркестру та номери колективів художньої самодіяльності, які виконали національні пісні та танці.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також