Украинские миротворцы встречают Новый год

29.12.2002, 11:46

1355 военнослужащих Вооруженных Сил Украины встречают Новый год и Рождество Христово, выполняя миротворческую миссию на территориях 6 стран мира. (укр.)

1355 військовослужбовців Збройних Сил України зустрінуть Новий рік та Різдво Христове, виконуючи обов'язки у 9 миротворчих місіях ООН, ОБСЄ та КФОР на територіях 6 країн світу.

Зокрема, на африканському континенті розташування 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону та 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України прикрашатимуть місцеві "ялинки". Їх роль виконають африканські хвойні дерева у святковому вбранні. Ретельно готуються військовослужбовці, які у ці дні забезпечуватимуть бойове патрулювання далеких населених пунктів у складі ремонтних бригад інших миротворчих контингентів, нестимуть службу на відповідальних блок-постах, у вартах та внутрішніх нарядах. 31 грудня українські вертолітники проведуть в африканському небі. Вони виконуватимуть відповідальний наказ Місії ООН у Сьерра-Леоне по бойовому патрулюванню кордону з Гвінеєю і Ліберією.

Особовий склад, вільний від несення служби, очікує різноманітна культурна програма. Зокрема, в останній день 2002 року на узбережжі Атлантичного океану українські хлопці змагатимуться в гонках на африканських каное. У новорічну ніч, у базовому таборі, наших військових очікує святковий стіл із традиційними та фірмовими блюдами української та африканської кухонь. Оркестр 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону під керівництвом старшого прапорщика Дмитра Чернова виконає нову музичну програму з цікавими африканськими мотивами.

У новорічну ніч командування національних частин україно-польського та бельгійсько- румунсько- люксембурзько- українського батальйонів міжнародних сил КФОР з підтримки миру у Косово, відвідає та поздоровить особовий склад, що виконуватиме завдання по охороні шкіл та церков, нестиме службу на спостережних пунктах та у вартах. Завдяки супутниковому телебаченню вільні від несення служби миротворці "УкрПолбату" матимуть змогу подивитися новорічне поздоровлення Президента України та святкову програму телеканалу "Інтер".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також