В Киевском военном гарнизоне пройдет техосмотр автомобильной техники

27.12.2002, 11:57

Приказом начальника гарнизона города Киева определены сроки проведения технических осмотров автомобильной техники в военных частях, учреждениях и учебных заведениях столичного гарнизона. (укр.)

З метою недопущення дорожньо-транспортних пригод, поліпшення технічного стану транспортних засобів та експлуатації технічно справного автомобільного транспорту у 2003 році наказом першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України, начальника гарнізону міста Києва генерал-лейтенанта Миколи Пальчука визначено терміни проведення технічного огляду автомобільної техніки у військових частинах, установах та навчальних закладах Київського гарнізону.

Зокрема, технічний огляд легкових, вантажних, спеціальних автомобілів, причепів та напівпричепів військових частин, установ та навчальних закладів Київського гарнізону заплановано провести з 21 квітня до 31 липня 2003 року. Технічний огляд пасажирських автобусів, вантажних автомобілів, що пристосовані до перевезення особового складу, та спеціалізованих автомобілів для перевезення небезпечних вантажів проводитиметься два рази на рік: перший - з 21 квітня до 30 травня, а другий - з 13 жовтня до 28 листопада наступного року.

Огляд проводитиметься спеціальними комісіями, створеними безпосередньо в частинах та установах гарнізону із залученням фахівців автомобільної служби та військової інспекції безпеки дорожнього руху Центрального управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Під час огляду особливу увагу буде привернуто до автомобілів, що призначені та обладнані для перевезення людей. Зокрема, до їх технічного стану, наявності номерних знаків встановленого зразка, належності техніки до відповідного штату, витратам моторесурсу тощо.

Цим же наказом експлуатація транспортних засобів, що не пройшли технічний огляд у встановлені терміни, забороняється, а номерні знаки - вилучаються.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також