Украинские миротворцы в Ливане несут службу

28.12.2002, 15:04

Саперы третьего отдельного инженерного батальона Вооруженных Сил Украины впервые после частичной ротации приступили к выполнению оперативных заданий командования Временных Сил ООН в Ливане. (укр.)

27 грудня сапери 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України вперше після часткової ротації розпочали виконання оперативних завдань командування Тимчасових Сил ООН у Лівані.

Початку практичних дій передував підготовчий період. Зокрема, було завершено закриття двох українських позицій та зосередження і облаштування всього особового складу на одній позиції. Відтепер усі 190 миротворців Укрінжбату розміщатимуться в польовому таборі поблизу населеного пункту Ель-Еззіє.

Впродовж підготовчого періоду відбулися практичні та методичні заняття за фахом. Визначено обсяг та характер завдань, кількість спеціалістів та техніки, що буде залучатися. Водії ознайомилися з особливостями управління автотранспортом у Лівані, місцевими правилами та вимогами до водіїв, а також керівними документи штабу ТСООНЛ щодо організації та контролю за рухом автотранспорту Місії. Під час загальних зборів особовому складу було доведено оперативну обстановку, що склалася в районі виконання завдань, правила поведінки та спілкування з місцевим населенням.

Особлива увага приділялася підготовці військовослужбовців, які залучаються до несення вартової служби. Зокрема, особовий склад склав заліки із знання керівних документів ТСООНЛ, що регламентують порядок несення служби та особливості застосування зброї. Кожний, кому доведеться нести вартову службу, вивчив команди, які чатовий має подавати арабською мовою. Наприкінці занять відбулися стрільби із власної зброї.

Не дивлячись на скорочення з 440 до 190 військовослужбовців, перелік задач, покладених на особовий склад 3-го окремого інженерного батальйону, не змінився, але їх обсяг зазнав суттєвих коректив. У 2003 році на українських саперів покладено завдання з огляду мінних полів, завершення розширення оперативного проходу в мінних полях поблизу позиції - 9/63, знищення за заявкою ТСООНЛ вибухонебезпечних предметів, виявлених в зоні відповідальності Місії, виконання інженерних робіт з облаштування позицій інших миротворчих підрозділів, надання гуманітарної допомоги тощо.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також