Проверяются объекты Западного оперативного командования Сухопутных войск

19.12.2002, 11:08

В рамках Договора об обычных вооруженных силах в Европе международная группа верификаторов проводит инспекцию определенных объектов Вооруженных Сил Украины. (укр.)

У рамках реалізації Договору про звичайні збройні сили в Європі в Україні перебуває міжнародна інспекційна група на чолі з представником верифікаційного агентства збройних сил США у Європі Джефрі Стімсоном. До складу групи також входять представники верифікаційних структур з Норвегії та Португалії.

Під час перебування в Україні міжнародні інспектори перевіряють визначений військовий об'єкт, розташований на території Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Інспекція триває до 19 грудня.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.

Пасивна та активна квоти України за Договором ЗЗСЄ у 2002 році складають по 22 інспекції. Станом на 1 грудня 2002 року усі квоти використано майже на 95%.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також