Возобновлены полеты военно-транспортной авиации Украины

25.12.2002, 11:12

В частях и соединениях Военно-Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины возобновлены полеты военно-транспортной авиации. (укр.)

Завдяки додатковому виділенню та надходженню з Державного резерву до Військово-Повітряних Сил ЗС України авіаційного пального в частинах і з'єднаннях військово-транспортної авіації відновлено планові польоти.

Зокрема, на базі авіаційної частини, що дислокується на Вінниччині, розпочалися планові польоти екіпажів військово-транспортних літаків Ан-26. З метою раціонального використання засобів та матеріальних ресурсів, які виділяються для наземного забезпечення польотів, на цьому ж аеродромі триває відновлення навичок екіпажів з інших авіаційних гарнізонів Військово-Повітряних Сил ЗС України.

На цьому тижні також заплановано польоти екіпажів військово-транспортної авіації на літаках Іл-76 Мелітопольського авіаційного гарнізону.

Слід зазначити, що в залежності від сум видатків, які будуть затверджені Державним бюджетом України на 2003 рік і виділятимуться на утримання Військово-Повітряних Сил, в Головному командуванні ВПС буде визначено кількість частин та з'єднань, де повноцінно виконуватиметься програма бойової підготовки і наліт військових льотчиків складатиме не менше як сто годин на рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також