Украинские инспектора проверяют военные объекты Германии и Нидерландов

14.12.2002, 11:56

Украинские инспекционные группы объектов контроля по Договору об обычных вооруженных силах в Европе и Венскому документу посещают Германию и Королевство Нидерланды. (укр.)

10-14 грудня українські верифікатори здійснюють навчальні інспекції оголошених об'єктів контролю згідно з Договором про звичайні збройні сили в Європі та Віденським документом 1999 року.

Зокрема, інспекційна група на чолі з начальником відділу - заступником начальника управління верифікації Центру військового співробітництва та верифікації Генерального штабу ЗС України полковником Андрієм Гудзем перевіряє об'єкти контролю США на території Німеччини за Договором про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ) та Віденським документом.

В цей же термін оголошені об'єкти контролю за Договором ЗЗСЄ на території Королівства Нідерланди інспектує група українських верифікаторів, яку очолює начальник регіонального Центру реалізації договорів Збройних Сил України полковник Валентин Янкін.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ. Віденський документ 1999 року регламентує комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

Пасивна та активна квоти України у 2002 році складають по 22 інспекції за Договором ЗЗСЄ та 3-х інспекцій і 2-х візитів за оцінкою згідно з Віденським документом. Станом на 1 грудня 2002 року усі квоти використано майже на 95%.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також