В Вооруженных Силах Украины начался новый учебный год

04.12.2002, 13:17

Достижение качественных изменений в проведении военной реформы в - приоритетное задание Вооруженных Сил Украины на 2003 учебный год. (укр.)

2 грудня у Збройних Силах України розпочався новий навчальний рік. Традиційно він поділятиметься на два періоди навчання військ - зимовий (2 грудня - 30 квітня) та літній (1 червня - 30 жовтня), які завершуватимуться контрольними перевірками та двома підготовчими періодами (у травні та липні відповідно).

Пріоритетним завданням Української армії наступного року визначено досягнення якісних зрушень у проведенні військової реформи. Основні зусилля буде зосереджено на підготовці частин і підрозділів Передових сил оборони (ПСО), на чому буде зосереджено фінансові та матеріально-технічні ресурси, а також на майстерному оволодінні озброєнням і технікою, забезпеченні високого рівня польової, повітряної і морської виучки особовим складом частин і підрозділів ПСО та їх злагоджені при виконанні навчальних завдань.

У практику підготовки військ буде впроваджено вивчення норм міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових і миротворчих операцій, продовження їх участі в миротворчих операціях. Крім того, буде підвищено вимоги щодо неухильного дотримання заходів безпеки на всіх рівнях, особливо, при організації і проведенні польотів, у поводженні зі зброєю, у вартах, під час навчань, занять, стрільб, роботі на техніці тощо.

Особливістю наступного навчального року є те, що у військових частинах, які заплановано до розформування у 2003-2004 роках, заходи бойової підготовки буде зведено до командирської підготовки з офіцерами, прапорщиками і мічманами та одиночної підготовки солдат і сержантів.

2 грудня керівний склад Збройних Сил України, видів ЗС України та оперативних командувань, працюватиме у підпорядкованих частинах і підрозділах з метою надання практичної та методичної допомоги командирам частин і підрозділів у розгортанні повноцінної бойової підготовки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також