Новоселье к празднику

05.12.2002, 11:08

Накануне 11-й годовщины Вооруженных Сил Украины 20 военнослужащих Киевского гарнизона получат ордера от служебных квартир. (укр.)

5 грудня у Києві в малому залі Генерального штабу ЗС України відбудеться урочисте вручення спеціальних ордерів на право заселення першої черги квартир у будинку по вулиці Московській N45, безквартирним офіцерам Генерального штабу Збройних Сил України.

Очікується, що ордери від 20 службових квартир першої черги військовослужбовцям Київського гарнізону в урочистій обстановці вручатиме начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Затинайко.

Роботи щодо переобладнання колишнього гуртожитку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" проводили фахівці державного підприємства Міністерства оборони України "Львівське будівельне управління". Кошти у розмірі 1,13 млн. грн. було виділено військовим відомством.

Державним бюджетом України на будівництво житла для військовослужбовців у 2002 році передбачено 15,8 млн. грн., що дорівнює вартості не більш як трьохсот квартир, та 269,4 млн. грн. за рахунок коштів інвесторів. В той же час, на сьогодні, на будівництво та придбання житла для військовослужбовців спрямовано 14,7 (93%) млн. грн. з держбюджету і лише 137,8 (51%) млн. грн. інвесторів.

Станом на 1 грудня цього року 2944 родини військовослужбовців ЗС України вже отримали власне житло. З них 1808 квартир було побудовано за кошти інвесторів. А у минулому році з 3515 зданих квартир за рахунок коштів інвесторів було отримано 1970 квартир.

В цілому у 2002 році передбачається забезпечити житлом не менше 4 тисяч безквартирних військовослужбовців.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також