Украинское воздушное пространство открыто для самолетов антитеррористической коалиции

09.12.2002, 12:38

3695 самолетов вооруженных сил США и 126 самолетов вооруженных сил ФРГ, которые входят в состав антитеррористической коалиции, воспользовались воздушным пространством Украины. (укр.)

У період з 8 по 9 грудня 2002 року 2 літаки Військово-Повітряних Сил США з тих, що беруть участь у антитерористичній операції в Афганістані, скористалися повітряним простором України.

Загалом, за інформацією Центру оперативного реагування на кризові ситуації Міністерства оборони України, у період з 9 жовтня 2001 по 9 грудня 2002 року український повітряний простір перетнуло 3695 літаків збройних сил США. Зокрема, 2052 - військово-транспортних та 1643 - паливозаправників.

Загальна кількість літаків збройних сил ФРН, що беруть участь у виконанні завдань міжнародними силами допомоги і безпеки в Афганістані, і також скористалися повітряним простором України, складає 126 літаків.

Всі польоти відбувалися у штатному режимі. Під час знаходження у повітряному просторі України вони безперервно супроводжувалися радіотехнічними військами ППО Збройних Сил України та відповідними службами "Украероруху". Як і раніше, на випадок виникнення форс-мажорних обставин, згідно з попередньою домовленістю, американські літаки були готові прийняти аеродроми Кульбакіно та Львів. Винищувачі ВПС і Військ ППО Збройних Сил України знаходяться у черговому режимі на аеродромах і готові надати необхідну допомогу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також