Венгерские военные находились в Украине с инспекцией

21.09.2002, 13:37

Группа венгерских верификаторов инспектировала механизированное соединение Западного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. (укр.)

В Україні перебувала група з ратифікації міжнародних договорів з Угорської Республіки на чолі з підполковником Анталем Хердічем.

Угорські верифікатори проводили інспекцію механізованого з'єднання 38-го армійського корпусу Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Інспекція відбувалась згідно двосторонньої угоди між урядами України та Угорської Республіки "Про заходи зміцнення довіри і безпеки та про розвиток двосторонніх військових зв'язків" в рамках Віденського документу.

Віденський документ 1999 року та двосторонні угоди за ним регламентують комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

Крім Угорщини, подібні двосторонні Угоди були підписані з урядами Республіки Білорусь та Словацької Республіки, а також проводяться підготовчі заходи до підписання Угод про додаткові заходи довіри і безпеки з Республікою Польща та Румунією.

У минулому році Україна повністю виконала свої міжнародні зобов'язання щодо прийому інспекційних груп. Зокрема, на території України було забезпечено проведення 3-х інспекцій зазначеного району та 4 відвідування за оцінкою інформації.

Реалізація домовленостей за Віденським документом у 2002 році передбачає проведення в Україні 3-х інспекцій і 2-х візитів за оцінкою інформації та стільки ж контрольних заходів з боку української сторони.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також