Украинские миротворцы в Сьерра-Леоне провели гуманитарную акцию

26.09.2002, 10:29

По случаю интернационального дня мира украинские военные национального контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне провели миротворческую гуманитарную акцию в населенном пункте Кент, который находится на берегу Атлантического океана. (укр.)

Реалізувати ідею проведення гуманітарної акції, ініціатором якої був командир українського миротворчого контингенту полковник Ігор Стельмах, вдалося лише вихідного дня. Адже особовий склад батальйону мав обмаль вільного часу, виконуючи важливі та складні завдання Місії ООН по транспортуванню вимушених переселенців, ремонту та обслуговуванню техніки, яка знаходиться в оренді, навчання військових нової ротації миротворчих підрозділів з Пакистану та Гани.

На минулому тижні на березі океану, місцеве населення мало змогу послухати українські музикальні композиції та пісні українських авторів, вдосталь потанцювати під українську музику та запальні національні мелодії африканського континенту, взяти участь у культурно-спортивній інтернаціональній програмі. Зокрема, змагання з футболу, волейболу, а також з армреслінгу. Першість в силовому змаганні з місцевим чемпіоном у важкому поєдинку виборов капітан Валерій Мельничук.

Цього разу з нагоди інтернаціонального дня миру гуманітарна акція відбулася за участю і підрозділу тилу. Заступником командира 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону з тилу підполковником Вадимом Козловцем було організовано приготування обіду у польових умовах для місцевих жителів населеного пункту Кент. Основна відповідальність у проведенні цієї акції була покладена на продовольчу службу на чолі з її начальником капітаном Сергієм Черноусовим. Українські кухарі за допомогою польових кухонь приготували смачну їжу з рису, показавши при цьому неабияку кухарську майстерність. Адже за їх діями спостерігало все населення Кента та найближчих сіл, які прийшли покуштувати українську страву, послухати пісні. Місцеві жителі, особливо діти, на апетит не скаржилися, майже кожен ставав в чергу на отримання додаткової порції. Успіх від проведення акції був дійсно вражаючий, свято для наших хлопців та жителів мису Кент, відбулося.

Відпочинок 150-ти українських військових зі сьєрралеонцями на березі Атлантичного океану пройшов під знаком дружби та взаємоповаги. А за прояв братньої допомоги людям, яких знедолила війна, вони щиро подякували військовим українського миротворчого контингенту.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також