ВВС Украины нацелены на международное сотрудничество

25.09.2002, 11:56

В Военно-Воздушных Силах Вооруженных Сил Украины проводится ряд мероприятий по международному сотрудничеству. (укр.)

24-26 вересня у Вінниці перебуватиме делегація Військово-Повітряних Сил Російської Федерації на чолі з начальником управління бойової підготовки 37-ї Повітряної армії Верховного Головнокомандувача Російської Федерації генерал-майором Василем Малащицьким. В ході візиту російські військові планують відвідати Головне командування та низку авіаційних частин Військово-Повітряних Сил ЗС України. Також українські та російські військові авіатори обговорять питання можливості двостороннього співробітництва щодо підтримки у належному стані авіатехніки, озброєння, обладнання та технічного майна парку дальньої авіації, який експлуатується у ВПС України та Російської Федерації.

У цей же період навчальне авіаційне командування та Харківський інститут Військово-Повітряних Сил ЗС України імені Івана Кожедуба з робочим візитом відвідає делегація Армії Республіки Македонія. Під час візиту представники македонської військової делегації, яких очолює помічник Командувача Військово-Повітряних Сил і Протиповітряної оборони Армії Республіки Македонія полковник Драго Сачевскі, ознайомляться із навчальними програмами, системою відбору, підготовки та процесом навчання льотного та наземного технічного складу.

А у Великобританії перебуває група офіцерів Головного командування Військово-Повітряних Сил ЗС України на чолі із старшим інспектором-льотчиком управління бойової підготовки полковником Олександром Кулібабою. В ході візиту, який триватиме до 27 вересня, українські військові льотчики ознайомляться з обладнанням, підготовкою та процедурами, які пов'язані з управлінням повітряним рухом і посадкою по приборам, а також розглянуть питання досягнення оперативної сумісності.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також