Выпускники академии Генерального штаба соберутся в Киеве

28.09.2002, 12:33

В Киеве состоится III Конгресс Международного общественного объединения "Ассоциация выпускников академии Генерального штаба". (укр.)

28 вересня в Національній академії оборони України розпочне роботу ІІІ Конгрес міжнародного громадського об'єднання "Асоціація випускників академії Генерального штабу". Цього разу в його роботі візьмуть участь 33 представники з 10 країн європейського та азіатського континентів (Україна, Російська Федерація, Республіка Білорусь, Республіка Болгарія, Республіка Корея, Словацька Республіка, Чеська Республіка, Угорська Республіка, Союзна Республіка Югославія та Туркменістан). Вони представлятимуть офіцерів та генералів, які в різні роки закінчили Академію Генерального штабу. З вітальним словом до делегатів Конгресу звернеться Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко.

Тема засідання ІІІ Конгресу: "Нова парадигма безпеки: військовий вимір". Під час зустрічі будуть обговорені проблеми сучасного тероризму та контртерористичної стратегії держав, проблема Іраку та наслідки контртерористичної операції в Афганістані.

Міжнародне громадське об'єднання "Асоціація випускників академії Генерального штабу" - це неурядове об'єднання військово-патріотичного характеру. Воно було засновано у 1999 році у Мінську, де у 2000 році відбулося перше засідання об'єднання. Друге засідання пройшло у 2001 році в Академії Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації.

Основною метою діяльності Асоціації є організація та забезпечення неформальних зв'язків випускників і ветеранів академії Генерального штабу, воєнно-патріотична діяльність, сприяння зміцненню престижу академії Генерального штабу, збереження і розвиток кращих історичних традицій Збройних Сил, офіцерського корпусу, академії.

Робота Конгресу триватиме до 29 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також