Украинские миротворцы в Сьерра-Леоне помогают поднимать культурный уровень населения

10.01.2003, 12:28

При технической поддержке украинских военных национального контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне продолжается отстройка учреждения культуры для жителей разрушенного войной города Кабала. (укр.)

Гуманітарні акції за участю українських військовослужбовців національного контингенту Місії ООН у Сьєрра-Леоне вже добре відомі у різних куточках цієї західно-африканської країни.

В черговий раз з проханням про допомогу у відновленні закладу культури у місті Кабала до командування 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України звернулося керівництво гуманітарної організації UNAMSIL.

Населений пункт - Кабала, це поневічене війною місто, яке не раз потерпало від рук бандитських формувань. Багато закладів культури й шкіл було спалено та зруйновано. За ініціативи керівництва міста та його жителів, для закладу культурно-просвітницької сфери, було вирішено надати найкращу у місті будівлю. В роки громадянської війни у ній розміщувався штаб одного з військових підрозділів UNAMSIL та гуманітарної організації, які разом виконували програму Місії ООН "Роззброєння, демобілізація й реінтеграція". Діяльність гуманітарної організації UNAMSIL широко відома, адже за активної участі її співробітників у процесі роззброєння, склали зброю більше 17 тисяч повстанців, які у роки громадянської війни протистояли урядовим військам Сьєрра-Леоне. Серед різноманітних програм діяльності зазначеної гуманітарної організації - відбудова закладів освіти, культури та медицини. На сьогодні вона має 50 проектів соціальної направленості, а її фонд складає $3 мільйони, що надійшли від урядових та не урядових організацій Японії.

На українських військових було покладено завдання щодо транспортного забезпечення цього гуманітарного проекту, а будівельні роботи здійснюватимуться безпосередньо місцевими мешканцями.

Після узгодження всіх організаційних питань українські водії здійснили на вантажних автомобілях 280-кілометровий марш і доставили на будівельний майданчик цемент, металеві листи покрівлі та інші будівельні матеріали, що необхідні у відновленні культурно-освітнього закладу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також