Представители вооруженных сил европейских стран обмениваются информацией

13.01.2003, 12:19

Украинские верификаторы принимают участие в проверке обменной информации по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

13-19 січня у Центрі з верифікаційних завдань Бундесверу (м. Гайленкірхен, Німеччина) та Комітеті НАТО з верифікаційних питань (м. Брюссель, Бельгія) відбувається внесення до бази даних НАТО "Verity" обмінної інформації держав-учасниць Договору про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ).

Нашу державу на цих заходах представляє начальник групи реалізації Договору ЗЗСЄ Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України підполковник Віктор Шайдюк.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.

"Інспекційний" рік за цим Договором розпочнеться 17 березня і пасивна квота України у 2003 році складатиме 21 інспекції, у минулому році вона складала 22 інспекційні об'єкти і була використана повністю.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також