В штабах Сухопутных войск Украины проходят оперативные сборы

16.01.2003, 11:10

В ходе оперативных сборов, которые проходят в штабах всех трех оперативных командованиях Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины, военные руководители разных рангов ознакомятся с особенностями реформирования военных организаций без материальных потерь и снижения боеготовности подразделений. (укр.)

В штабах усіх трьох оперативних командувань Сухопутних військ Збройних Сил України тривають оперативні збори. Це перший важливий захід нового 2003 навчального року, до якого залучається керівний склад оперативних командувань, об'єднань та з'єднань, обласних військових комісаріатів та інші посадові особи.

Протягом тижня генерали і офіцери вивчатимуть актуальні завдання реформування та розвитку Збройних Сил України і військ оперативних командувань, удосконалюватимуть практичні навички в питаннях воєнного мистецтва, стратегії і тактики, мобілізаційної та спеціальної підготовки.

Зокрема, в проведенні оперативного збору з генералами та офіцерами Північного оперативного командування беруть участь Головнокомандувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Петро Шуляк та голова Чернігівської обласної державної адміністрації, член військової Ради Північного ОК Валентин Мельничук.

Під час відкриття зборів командувач військами Північного оперативного командування генерал-полковник Олег Шустенко наголосив, що успіх виконання завдань, які стоять перед особовим складом об'єднання, з'єднань та частин у 2003 навчальному році безпосередньо залежить від рівня професійної компетентності командирів і начальників.

Оперативний збір у штабі Західного оперативного командування відкрив командувач військами Західного ОК генерал-полковник Сергій Чернілевський виступом на тему: "Завдання військ оперативного командування щодо реалізації державної політики з питань оборони, їх реформування та розвитку у 2003 році та на перспективу до 2010 року".

В ході лекційних занять та семінарів військові керівники обговорюватимуть сучасні погляди на форми і способи застосування військ та шляхи вирішення загальних проблем військового будівництва. А під час практичної фази зборів вони ознайомляться з особливостями реформування військових організмів без матеріальних втрат і зниження боєздатності підрозділів та візьмуть участь у показових заняттях зі спеціальної і мобілізаційної підготовки, службі військ тощо. Зокрема, у Західному ОК практичні заняття відбудуться на базі 7-го механізованого полку 24-ої механізованої дивізії.

Збори триватимуть до 17 січня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також