Начальник Генштаба Вооруженных Сил Украины посещает Румынию

21.01.2003, 11:09

Вопросы практического применения многонационального инженерного батальона "Тиса" и расширения НАТО обсудит начальник Генерального штаба Вооруженных Сил Украины во время визита в Румынию. (укр.)

20 січня розпочався триденний візит української військової делегації на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Олександром Затинайком до Румунії.

Передбачається, що в перший день візиту відбудеться зустріч генерал-полковника Олександра Затинайка з начальником Генерального штабу Армії Румунії генералом Єугеніу Міхаілом Попеску та проведення переговорів у складі двох делегацій. В ході переговорів сторони планують обмінятися досвідом реформування збройних сил двох країн, обговорити питання стану та перспектив двостороннього військового співробітництва, встановлення побратимських зв'язків між підрозділами збройних сил України та Румунії, а також розвитку регіональних ініціатив. Зокрема, практичного застосування багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса".

В цей же день також відбудеться зустріч керівника української військової делегації з Державним секретарем - директором Департаменту євроатлантичної інтеграції та оборонної політики Міністерства національної оборони Румунії паном Георгієм Крістіаном Майором. Серед питань, які передбачено розглянути в ході цієї зустрічі, зокрема, розширення Північноатлантичного Альянсу, стану та перспектив співробітництва Україна-НАТО і Румунія-НАТО, участі військових підрозділів двох країн в заходах, передбачених програмою "Партнерство заради миру", та в операціях з підтримки миру.

21 січня, у другий день візиту, члени української військової делегації відвідають Вищу воєнну академію Армії Румунії та комп'ютеризований навчальний Центр при академії, а також підрозділ гірських стрільців, що дислокується у місті Предял.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також