Украинские специалисты завершили подготовку миротворцев из Кении и Непала

08.01.2003, 11:23

На протяжении пяти месяцев украинские специалисты национального контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне подготовили 435 военнослужащих из миротворческих контингентов других стран Миссии, которые арендуют украинскую автомобильную и бронетанковую технику. (укр.)

На базі 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону Збройних Сил України, що входить до складу Місії ООН у Сьєрра-Леоне, завершилась підготовка та навчання військовослужбовців миротворчих контингентів з Кенії та Непалу.

Протягом трьох тижнів українські інструктори навчали кенійських та непальських військових експлуатації автомобільної та бронетанкової техніки і озброєння, що знаходиться в оренді в миротворчих контингентах цих країн, готували командирів бронетранспортерів та навідників.

Як зазначили командири навчальних підрозділів підполковник Олег Гуменюк та капітан Василь Джумелі, інструктори підрозділів отримали велике задоволення від співпраці з військовими цих країн. Вони виявили велику зацікавленість в оволодінні технікою та озброєнням і повагу до досвіду українських фахівців.

Напередодні Нового року в урочистій обстановці заступник командира батальйону підполковник Віктор Пильник вручив кенійським та непальським військовим сертифікати про навчання. Під час перебування в українському таборі, миротворці з Кенії та Непалу ознайомилися із життям та побутом українців. На згадку про дружню зустріч відбулося загальне фотографування, а оркестром батальйону виконано декілька національних музичних мелодій цих країн. По закінченні урочистостей та концерту між спортсменами контингентів відбулися змагання з волейболу, в яких перемогли українці.

Слід зазначити, що починаючи з 20 липня 2002 року, дати проведення чергової ротації 4 окремого ремонтно-відновлювального батальйону, українськими фахівцями вже підготовлено 435 військовослужбовців з миротворчих контингентів інших країн Місії ООН, що орендують українську автомобільну та бронетанкову техніку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також