Украинцы наблюдают за венгерскими учениями

11.10.2003, 13:03

Украинские верификаторы наблюдают за командно-штабными учениями Вооруженных сил Венгрии. (укр.)

9-11 жовтня в Угорщині перебуватиме група українських спостерігачів на чолі з начальником 1242-го Центру забезпечення реалізації договорів полковником Євгеном Завальним.

У рамках Віденського документу 1999 року та відповідно до двосторонньої угоди між урядами України та Угорської Республіки "Про заходи щодо зміцнення довіри та безпеки", українські верифікатори спостерігатимуть за ходом командно-штабних навчань угорської армії по управлінню військами та силами у кризових ситуаціях, що відбудуться у навчальному центрі Збройних Сил Угорщини "Варпалота".

Це вже треті з початку року відвідини Угорської Республіки українськими спостерігачами. У лютому і червні 2003 року вони інспектували район вздовж українсько-румунсько-угорського кордону та 5-у механізовану бригаду Збройних сил Угорської Республіки у Дебрецині.

Віденський документ 1999 року регламентує комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також