В Крыму проходят учения ВВС Украины

23.10.2003, 11:41

Плановые практические занятия с пуском ракет проходят в Военно-Воздушных Силах Вооруженных Сил Украины. (укр.)

22 жовтня поблизу мису Чауда, Автономна Республіка Крим, під безпосереднім керівництвом Головнокомандувача ВПС України генерал-лейтенанта Ярослава Скалька розпочалися практичні заняття винищувальної авіації із виконанням ракетних стрільб. Маневри відбуваються у відповідності до плану бойової підготовки на 2003 рік і мають на меті вдосконалення практичних навичок екіпажів винищувальної авіації, яки залучені до бойового чергування в системи протиповітряної оборони.

Проведення цих тренувань, було заплановано на кінець вересня, але за несприятливих погодних умов покращити свій вишкіл льотчики винищувальної авіації змогли лише тепер.

У практичних заняттях беруть участь 17 екіпажів літаків Су-27 та Міг-29 двох військових частин винищувальної авіації. Пуски відбуваються у чітко визначеному районі повітряних стрільб - прибережній зоні Чорного моря. Вона внесена у до міжнародного реєстру, спеціально виділена для авіаційних тренувань і має міжнародну класифікацію UK-D203, що дозволяє проведення практичних занять з повітряними стрільбами.

Керівництвом навчань вжито всі необхідні заходи щодо забезпечення безпеки місцевого населення, повітряних суден та надводних човнів. Зокрема, про час і місце проведення навчань було попереджено місцеву владу та інші зацікавлені органи. На період виконання стрільб в районі мису Чауда закрито рух повітряних суден та надводних човнів, район маневрів закрито для пересування цивільного транспорту і місцевого населення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также