Севастополь посетит эсминец Королевских ВМС Великой Британии "Йорк"

30.10.2003, 11:53

С 29 октября по 1 ноября в Севастополе с дружественным визитом находится эсминец "Йорк" Королевских ВМС Великой Британии. (укр.)

Згідно з програмою візиту, відбудуться протокольні зустрічі командира англійського корабля в Головному командуванні ВМС Збройних Сил України, Севастопольській міській державній адміністрації, церемонія покладання вінків до Меморіалу героїчним захисникам Севастополя в 1941-1942 роках, обмін візитами груп екіпажів есмінця "Йорка" і фрегата "Гетьман Сагайдачний", спільне навчання українських і британських моряків з боротьби за живучість корабля та прес-конференція.

Передбачається, що 30 жовтня з 14 до 17 години есмінець "Йорк" буде відкритий для відвідування мешканцями і гостями Севастополя. У свою чергу командування і члени англійського корабля теж матимуть можливість ознайомитися з Севастополем і південним узбережжям Криму. На них, зокрема, очікує відвідування Балаклавської долини, меморіалу загиблим під час Кримської війни британським воїнам, прогулянки Балаклавською і Ялтинською набережними тощо.

Візит відбувається згідно з програмою двостороннього співробітництва військових відомств України і Великої Британії на 2003 рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також