Норвегия окажет помощь уволенным в запас офицерам адаптироваться к гражданской жизни

28.10.2003, 11:30

При содействии правительства Норвегии в Севастополе стартовал пилотный проект социальной адаптации офицеров Военно-Морских Сил Украины. (укр.)

З метою соціальної адаптації офіцерів Військово-Морських Сил України, які нещодавно звільнені в запас, або найближчим часом збираються залишити службу, у Севастополі стартував міжнародний пілотний проект "Україна-Норвегія". Особливістю старт-проекту, що започатковано Міжнародним фондом соціальної адаптації за фінансової підтримки уряду Норвегії, є те, що він призваний не лише перевчити колишніх військових, але й працевлаштувати їх.

Першу лекцію для 51 офіцера флоту та представників інших видів Збройних Сил України, що дислокуються у Севастопольському гарнізоні, прочитали ректор Університету норвезького міста Будо Друдо Мелемвік та доктор економічних наук норвежець Анатолій Бурмістров.

У презентації старт-проекту взяли участь головнокомандувач ВМС Збройних Сил України контр-адмірал Ігор Князь, посол Королівства Норвегії в Україні Йостен Бьорнхардсен, ректор університету норвезського міста Будо Друдо Мелемвік, а також керівництво і викладачі Севастопольського національного технічного університету, на базі якого відбувається навчання.

Реалізація міжнародного пілотного проекту триватиме до січня 2004 року. Якщо проект буде успішним, передбачається, що він переросте у програму, розраховану на два роки.

Ми не гарантуємо стовідсоткового працевлаштування, оскільки об'єктивні причини можуть не дати це зробити, але прагнути до цього під час реалізації проекту будемо, - зазначив за підсумками заходу директор програм Міжнародного фонду соціальної адаптації Олександр Здоренко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також