Прошел второй этап частичной ротации украинских миротворцев в Ираке

21.10.2003, 11:02

20 октября завершился второй этап частичной ротации личного состава 5-й отдельной механизированной бригады в составе многонациональной дивизии "Юг Центр" в Ираке. (укр.)

З аеропорту Бориспіль до Іраку літаком Іл-76 було відправлено трьох військовослужбовців та 28 тонн військово-технічного майна.

17 жовтня під час першого етапу часткової ротації, з київського аеропорту Бориспіль до столиці Іраку міста Багдад літаком Ту-154 було доставлено 72 військовослужбовця. Разом з українськими військовими до Багдаду також прибули чотири військовослужбовця Збройних сил Республіки Казахстан. Казахські фахівці-сапери приєдналися до своїх колег зі складу окремого інженерно-саперного взводу, який виконує завдання у складі українського миротворчого контингенту.

Того ж дня в Україну з Іраку повернулися 73 наших миротворця зі складу 19-го окремого спеціального батальйону, особовий склад якого розпочав виконання миротворчих завдань ще у березні цього року на території Держави Кувейт.

Всього, під час часткової ротації передбачається повернути на Батьківщину 73 військовослужбовця та відправити до Іраку 75 миротворців нової ротації. Повну заміну особового складу українського миротворчого контингенту в Іраку передбачається здійснити у лютому 2004 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також