Депутаты Верховной Рады выясняют ситуацию вокруг острова Тузла

18.10.2003, 13:15

17 октября в г. Керчь начала работать официальная делегация Верховной Рады Украины, созданная по решению парламента для выяснения ситуации вокруг острова Тузла (Автономная Республика Крым). (укр.)

Разом з 10 народними депутатами на о. Тузла прибули Керченський міський голова О. В. Осадчий, заступник голови Державної Прикордонної служби генерал-лейтенант М. В. Коваль, депутати місцевих рад, представники засобів масової інформації.

В ході робочої поїздки голова офіційної делегації Верховної Ради України, голова Комітету з питань державного будівництва та самоврядування Анатолій Матвієнко заявив: "Ситуація, яка склалася навколо острова Тузла, - серйозна, і мене це хвилює. Я задоволений, що є розуміння, що існує Конституція, яка вимагає адекватних дій від прикордонних служб, місцевих влад, парламенту, уряду і Президента. Я також задоволений, що люди розуміють на прикордонній заставі о. Тузла, яка відповідальність на них покладена, і вони готові захищати територіальну цілісність і недоторканість України".

Після відвідання офіційною делегацією о. Тузла (Автономна Республіка Крим) в м. Керч розпочала роботу нарада Керченського міського голови О. В. Осадчого з членами делегації Верховної Ради України та місцевими депутатами.

Після наради голова офіційної делегації А. С. Матвієнко зустрівся з міністром Автономної Республіки Крим Сергієм Володимировичем Куніциним.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також