Премьер-министр Украины пригласил посла России для беседы

23.10.2003, 11:41

Премьер-министр Украины Виктор Янукович и Чрезвычайный и Полномочный Посол Российской Федерации в Украине Виктор Черномырдин провели встречу, во время которой обсудили ситуацию, возникшую в Керченском проливе. (укр.)

Під час зустрічі прем'єр-міністр наголосив, що українська сторона стурбована метою будівництва дамби та її кінцевої точки.

В. Янукович заявив про повну підтримку рекомендації Міжпарламентської комісії по співробітництву Верховної Ради України і Федеральних Зборів Російської Федерації "до вирішення даної проблеми шляхом переговорного процесу призупинити будівництво дамби".

У цьому контексті та відповідно до статті 7 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією глава уряду запропонував послу Російської Федерації передати главі уряду РФ пропозицію про зустріч.

За результатами зустрічі домовлено: посол Російської Федерації поінформує керівництво російського уряду про пропозицію прем'єр-міністра стосовно зустрічі з главою уряду РФ і започаткування консультацій з усього комплексу питань, які викликають напруженість в україно-російських відносинах.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також