Разработан законопроект о государственной социальной помощи нетрудоспособным

28.10.2003, 11:30

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о государственной социальной помощи нетрудоспособным, внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Законопроектом пропонується переведення соціальних пенсій та надбавок на догляд у систему соціальної допомоги. Документом також передбачається встановити право на матеріальне забезпечення непрацездатним особам, які не одержують пенсію, та на державну соціальну допомогу на догляд непрацездатним особам.

Питання переведення соціальних пенсій, надбавок до пенсій на догляд у систему соціальних допомог потребує вирішення у зв'язку з реформуванням системи пенсійного забезпечення.

Члени Комітету, підтримавши законодавчу ініціативу уряду, водночас зазначили, що уточнення вимагає положення законопроекту щодо засад надання соціальної допомоги малозабезпеченим громадянам. Зокрема, потребує узгодження із Законом України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", згідно з яким допомога надається у розмірі різниці між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, а проектом закону передбачається - у фіксованій частці прожиткового мінімуму.

Комітет зазначив, що прийняття законопроекту забезпечить переведення соціальних пенсій у систему соціальної допомоги та звільнить Пенсійний фонд України від невластивих йому виплат.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также