Разработаны дополнения к Кодексу Украины об административных правонарушениях

29.10.2003, 11:06

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам государственного и местного самоуправления рекомендовал парламенту поддержать за основу правительственный проект закона о дополнении статьи 57 Кодекса Украины об административных правонарушениях (относительно ответственности субъектов хозяйственной деятельности в сфере недропользования). (укр.)

Метою законопроекту є встановлення адміністративної відповідальності за порушення ліцензійних умов користування надрами і за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення. Для цього пропонується внести відповідні доповнення до ст. 57 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Члени Комітету зазначили, що необхідність внесення запропонованих змін суб'єктом законодавчої ініціативи пояснюється тим, що набули поширення порушення ліцензійних умов користування надрами та неправомірне видобування корисних копалин місцевого значення, а законодавством не передбачені заходи відповідальності за такі дії.

Зазначені зміни спрямовані на підвищення відповідальності суб'єктів підприємницької діяльності за виконання умов спеціальних дозволів (ліцензій) на користування ділянками надр та за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення і призване покращити ситуацію в сфері надрокористування.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также