ЕС ПРОФИНАНСИРУЕТ ОБУСТРОЙСТВО СЕВЕРНОГО И СЕВЕРО-ВОСТОЧНОГО УЧАСТКОВ ГРАНИЦЫ УКРАИНЫ

07.10.2003, 16:31

Европейский Союз выделяет 8 млн. евро на обустройство северного и северо-восточного участков границы Украины (укр.).

Про це повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович по результатах спільного засідання Підкомітету з питань митниці, транскордонного співробітництва, боротьби з нелегальною міграцією, відмиванням грошей та наркобізнесом Комітету з питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом (Підкомітет .4). У ході засідання, що відбулося 6 жовтня 2003 року в Міністерстві юстиції України, ЕС-івська сторона підтвердила свою готовність надавати Україні технічну допомогу у цьому питанні.

Також, повідомив Міністр, у ході засідання було прийнято пропозицію української сторони щодо необхідності спрямування допомоги ЄС на облаштування україно-молдовської ділянки кордону. За словами Олександра Лавриновича, ЄСівська сторона підкреслила необхідність повної демаркації державних кордонів України з Росією, Білоруссю та Молдовою.

Олександр Лавринович повідомив, за результатами досягнутих 6 жовтня домовленостей внесено відповідні зміни та доповнення до Плану-графіка імплементації Плану дій ЄС в сфері юстиції та внутрішніх справ в Україні в розділі прикордонного співробітництва.

Довідка. Міністерство юстиції відповідає за співробітництво з ЄС у сфері юстиції та внутрішніх справ. План дій ЄС в сфері юстиції та внутрішніх справ в Україні визначає стратегію розвитку взаємовідносин між Україною та Європейським Союзом по всіх напрямках цієї сфери . міграції та притулку, прикордонного співробітництва, боротьби проти організованної злочинності, а також в правравоохоронної сфери та сфери судочинства. План-графік є інструментом виконання Плану дій, і передбачає можливість внесення до нього змін, доповнень та уточнень за взаємною згодою.
Прес-реліз Міністерства юстиції України.

Читайте також