"Нафтогаз Украины" уже перевыполнил годовые налоговые обязательства

10.12.2003, 11:58

НАК "Нафтогаз Украины" продолжает перевыполнять план уплаты налогов и сборов в Государственный бюджет Украины. (укр.)

За підсумками фінансово-господарської діяльності за 11 місяців поточного року НАК "Нафтогаз України" нараховано 5620,3 млн. грн. податків і зборів. Платежі компанії за оперативними даними склали 5759,4 млн. грн., або 102,5% від нарахованого. За відповідний період минулого року "Нафтогаз України" розрахувався з бюджетом на 70,9%, сплативши 5151,4 млн. грн.

Станом на 1 грудня 2003 року, найкращої динаміки вдалося досягнути по оплаті податку на прибуток (12,6% від нарахованого, в порівнянні з 59,4% за аналогічний період минулого року) і податку на додану вартість (115,4%, в порівнянні з 77,6% за аналогічний період 2002 року). Суттєво виріс рівень оплати рентної плати за транзитне транспортування природного газу і збору на геолого-розвідувальні роботи.

"Нафтогаз України" вийшов на повне виконання податкових завдань в умовах оптимізації податкового законодавства. Завдяки зменшенню податкового тиску на компанію, зокрема, введенню нульової ставки ПДВ на операції з реалізації імпортованого природного газу, з компанії був знятий додатковий податковий тягар в розмірі 1,5 млрд. грн. на рік, що традиційно складав недоїмку компанії. Зараз Державний бюджет отримує ці кошти від безпосередніх споживачів природного газу - промислових підприємств, енергогенеруючих компаній і підприємств теплокомуненерго.

Закріплення у Державному бюджеті на 2004 рік нульової ставки ПДВ на операції по реалізації імпортованого природного газу дозволить "Нафтогазу України" в наступному році своєчасно і в повному обсязі виконувати податкові зобов'язання.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також