Проминвестбанк стал банкиром Оптового рынка энергетического угля

11.12.2003, 13:43

На втором заседании Совета Оптового рынка энергетического угля Украины (ОРЭУ) было принято решение ЗАО "Прминвестбанк" выбрать банкиром ОРЭУ. (укр.)

У результаті вивчення ринку банківських послуг України оператором Оптового ринку енергетичного вугілля України (ОРЕВ) ("Вугілля України") досягнуто висновку, що розгалужена мережа філій "Промінвестбанку", а також найсучасніше технічне та програмне забезпечення дозволяє здійснювати платежі з використанням системи "Клієнт-банк". Банк разом с Мінпаливенерго опрацював і успішно використовує у роботі механізм проведення розрахунків за вугільну продукцію за допомогою акредитивів.

Рада обрала також юриста та аудитора ОРЕВ - ТОВ "Юридична міжнародна служба" та ТОВ "Аудиторська міжнародна служба" відповідно. Дані товариства є підрозділами консалтингової групи "Пруденс".

На засіданні були розглянуті методики формування ціни на вугілля та в результаті обговорення затверджена схема проведення розрахунків на ринку за допомогою переказних акредитивів. Крім того було вирішено створити робочу групу з представників Ради для розроблення типових форм господарських угод на постачання/купівлю енергетичного вугілля.

Рада ОРЕВ дала згоду на приєднання до Угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин з оптового постачання енергетичного вугілля нових учасників - ТОВ "Шахтовуглесервіс", ТОВ "Донбасвуглепереробка" та ТОВ "Фірма "Карбон".

Наступне засідання Ради ОРЕВ заплановане на 24 грудня 2003 року.

Як повідомлялося, оптовий ринок енергетичного вугілля створений Міністерством палива та енергетики України з метою удосконалення механізму функціонування вітчизняного вугільного ринку. Зокрема, для створення прозорої системи розрахунків за енергетичне вугілля та запровадження механізмів, що гарантують стовідсоткову оплату вугілля. 31 жовтня 2003 року Колегія Мінпаливенерго ухвалила концепцію створення оптового ринку енергетичного вугілля України, а 12 листопада підписано угоду про його створення.

Оператором оптового ринку енергетичного вугілля є державна компанія "Українське вугілля". До складу Ради ОРЕВ увійшли чотири представники від енергогенеруючих компаній, 4 - від вугледобувних підприємств, а також по одному представнику від Міністерства палива та енергетики та Міністерства економіки та з питань європейскої інтеграції. Очолює Раду генеральний директор ВАТ "Дніпроенерго" Сергій Попов.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також