В Харькове проходят подготовку командиры воинских подразделений

26.12.2003, 11:45

В Вооруженных Силах Украины продолжаются сборы с офицерами, которые являются кандидатами на назначение на должности командиров бригад, полков и им равных. (укр.)

У відповідності до Плану підготовки Збройних Силах України на 2003-2004 роки, тривають збори з офіцерами, що є кандидатами для призначення на посади командирів бригад, полків та їм рівних. Заняття відбуваються у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ, Харківському інституті льотчиків Військово-Повітряних Сил та Севастопольському Військово-Морському інституті. Головною метою зборів є набуття й удосконалення офіцерами теоретичних та практичних знань у контексті їхнього майбутнього професійного росту.

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України "Десна" підвищують професійну майстерність 56 офіцерів танкових, механізованих та аеромобільних підрозділів. Усі вони включені до складу резерву Сухопутних військ ЗС України для просування на вищі посади.

Програма заходу, що відпрацьовується під керівництвом досвідчених офіцерів та генералів Головного штабу Головного командування Сухопутних військ ЗС України, включає інтенсивний курс з теорії та практики воєнного мистецтва, організації повсякденної життєдіяльності військових колективів в обсязі функціональних обов'язків командирів частин та з'єднань.

Також, багато навчального часу відведено практичним заняттям на полігоні з керування підрозділами в умовах, наближених до бойових, виконання бойових стрільб з озброєння танків, бойових машин піхоти та стрілецької зброї.

Збори з офіцерами Українського Флоту, кандидатами для призначення на посади командирів бригад, полків та їм рівних відбуваються під керівництвом Головнокомандувача Військово-Морськими Силами Збройних Сил України контр-адмірала Ігоря Князя.

Під час занять майбутні командири частин і з'єднань прослухають курс лекцій, що охоплюють питання бойової і мобілізаційної підготовки підрозділів флоту, усіх видів забезпечення, служби військ, роботи з кадрами тощо.

Інтегрованим показником успішного відпрацювання навчальних питань збору, за результатами складених заліків, для кожного офіцера стане висновок про його гідність до призначення на вищу посаду.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також