В Северном оперативном командовании началась подготовка водителей

29.12.2003, 11:28

Во время плановой подготовки каждый водитель автомобилей и бронетранспортеров совершит 100-километровый ночной марш. (укр.)

У військах Північного оперативного командування розпочалася планова допідготовка водіїв автомобілів та бронетранспортерів.

Майже 350 військовослужбовців, які нещодавно були призвані на дійсну військову службу та призначені на посади водіїв, протягом кількох тижнів навчатимуться за програмою інтенсивного курсу практичної та теоретичної підготовки. Після виконання програми допідготовки, воїни складуть іспити з правил дорожнього руху, будови та технічного обслуговування транспортних засобів. Водіїв, які склали іспити, наказами командирів військових частин буде допущено до самостійного управління транспортними засобами.

Програма підготовки водіїв автомобілів та бронетранспортерів складена з урахуванням особливостей колісної і гусеничної техніки та передбачає теоретичні заняття у навчальних класах і парках, а також багатокілометрові марші вдень і вночі.

Заняття з водіями автомобілів організовані на базі дев'яти військових гарнізонів оперативного командування. На 8-9 січня 2004 року запланований перший денний 50-70 кілометровий марш, а на 14 січня - нічний 100 кілометровий марш. Практична підготовка автомобілістів завершиться 20-21 січня виконанням 250 км денного маршу.

Маршрути руху військової техніки при здійсненні навчальних маршів в основному прокладені по території військових полігонів та дорогах з низькою інтенсивністю руху цивільного автомобільного транспорту. Час та порядок руху колон узгоджений з органами ДАІ та місцевими органами влади.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також