Командир Коалиционных сил в Ираке посетил лагерь украинских миротворцев

30.12.2003, 10:50

Командир Коалиционных объединенных оперативных сил в Республике Ирак генерал лейтенант вооруженных сил США Рикардо Санчес высоко оценил уровень боевой подготовки украинских миротворцев. (укр.)

Командувач Коаліційними об'єднаними оперативними силами (КООС) в Республіці Ірак генерал-лейтенант збройних сил Сполучених Штатів Америки Рікардо Санчес відвідав базовий табір українського миротворчого контингенту.

Командир 5-ї окремої механізованої бригади (омбр) ЗС України генерал-майор Сергій Безлущенко ознайомив американського воєначальника із завданнями з'єднання, політичною та соціально-економічною ситуацією, що склалася у зоні відповідальності українських миротворців.

Рікардо Санчес ознайомився з розташуванням базового табору української бригади. Зокрема, побував у тактично-оперативному центрі 19-го окремого спеціального батальйону, вартовому приміщенні та складах ракетно- артилерійського озброєння.

Під час зустрічі з керівним складом українського контингенту командувач КООС цікавився рівнем активності терористичних угрупувань та іноземних спецслужб, які намагаються проводити підривну діяльність на території Іраку у зоні відповідальності 5-ї омбр. Окремо йшлося й про підтриманням зв'язків з місцевими релігійними лідерами та главами громад і політичних партій.

Генерал Санчес залишився задоволеним роботою українських військовослужбовців за період перебування в Іраку, зокрема, результатами підготовки іракських підрозділів територіальної оборони і прикордонної поліції, а також реалізацією проектів щодо економічного відновлення провінції Васіт.

З боку українського командування було піднято проблемні питання щодо обладнання на кордоні Іраку з Іраном додаткових перепускних пунктів, забезпечення іракських військових та поліцейських підрозділів зброєю, боєприпасами, засобами зв'язку тощо.

У свою чергу командувач Коаліційними силами в Республіці Ірак пообіцяв у найближчий час зробити все можливе для вирішення порушених питань та подякував за сумлінне ставлення до справи з підтримання стабільності у повоєнній країні.

- Я дуже вдячний за допомогу, яку українські військовослужбовці надають сьогодні іракському народові та за активну участь у зусиллях міжнародної коаліції, спрямованих на запровадження демократії і миру в оновленому Іраку, - зазначив генерал-лейтенант Рікардо Санчес.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також