Украина и Пакистан активизируют сотрудничество в нефтегазовой отрасли

03.12.2003, 11:10

В Украине с официальным визитом находится федеральный министр нефти и природных ресурсов Республики Пакистан Ноуариза Шакур Хана. (укр.)

До складу пакистанської делегації також входить керуючий директор компанії Oli & Gas Development Company Наджам Кемаль Хайдер, інші офіційні особи та представники компаній. Приймаючою організацією з української сторони визначено НАК "Нафтогаз України".

Візит пакистанської делегації проходить у відповідь на поїздку представників "Нафтогазу України" в Пакистан 4-7 серпня поточного року. Під час серпневої поїздки делегація "Нафтогазу" провела зустрічі у профільних міністерствах, з представниками Азіатського банку реконструкції та розвитку, а також керівництвом провідних нафтогазових підприємств країни.

В свою чергу, керівництво нафтогазової галузі Пакистану приїхало ознайомитися з виробничо-технологічним потенціалом України у галузі видобутку та транспортування вуглеводнів, машинобудуванні, інжинірингу та трубній промисловості.

У ході двосторонніх зустрічей обговорюватимуться питання можливої участі українських інжинірингових та будівельних організацій, а також підприємств машинобудівної та трубної галузей у спорудженні магістральних газопроводів на території Пакистану.

Серед інших перспективних напрямків співпраці можна виділити створення спільних підприємств у галузі проектування, будівництва та обслуговування нафто- та газопроводів; підготовку кваліфікованого персоналу; переоснащення частини енергетичних та промислових об'єктів Пакистану під використання природного газу.

Пакистан зацікавлений у використанні досвіду України в організації безперебійного постачання газу в періоди пікових навантажень, в першу чергу шляхом будівництва підземних сховищ. Особливий інтерес викликає можлива участь українських підприємств і насамперед "Нафтогазу України" у будівництві Трансафганського газопроводу через територію Пакистану.

У ході візиту в Україну заплановано зустрічі п. Н. Ш. Хана у Мінпромполітики, Мінпаливенерго, МЗС та Мінекоресурсів. У п'ятницю для членів пакистанської делегації буде проведено офіційну презентацію НАК "Нафтогаз України".
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також