Украинские инструкторы в Сьерра-Леоне обучают нигерийский военных

10.03.2003, 13:14

На базе украинского контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне началось обучение 102 нигерийских военных новой ротации, с ходом которого ознакомился командующий войсками UNAMSIL генерал-лейтенант Даниель Опанден. (укр.)

Українські інструктори національного контингенту Місії ООН у Сьєрра-Леоне розпочали навчання 102-ох миротворців нової ротації з Нігерії.

У перший день заняття відвідали Командувач військами Місії ООН у цій африканській країні генерал-лейтенант Даніель Опанде та численні делегати, що прибули до Сьєрра-Леоне для участі у конференції ООН із тилових питань.

Високі гості ознайомилися з організацією та ходом навчального процесу, обладнанням класів та можливостями українського миротворчого підрозділу щодо проведення навчання військовослужбовців інших миротворчих контингентів Місії. Слід зазначити, що для навчання військовослужбовців інших контингентів українські військові у короткий термін побудували нові стаціонарні польові класи, за що отримали схвальну оцінку Командувача військами Місії ООН.

До занять у базовому таборі українського контингенту залучено нігерійських фахівців автомобільної та бронетанкової техніки і озброєння, які до цього ще не мали практичного досвіду в експлуатації українських технічних засобів. Програму занять складено за традиційною схемою з урахуванням попереднього досвіду навчання національних контингентів UNAMSIL. Однак, зважаючи на достатньо велику аварійність техніки Місії ООН з вини водіїв, командування українського батальйону за узгодженням з керівництвом Місії спланувало додаткові практичні заняття з експлуатації.

Навчання контингенту з Нігерії буде тривати протягом двох тижнів. Окрім ретельної підготовки водіїв, українські інструктори готуватимуть командирів бронетранспортерів та кулеметників.

Українські фахівці у складі майора Андрія Араптанова, капітана Валерія Мельничука, капітана Сергія Тищенко, старших прапорщиків Григорія Завізіона та Валерія Гомона ретельно підготували учбові тренажери та матеріально-технічну базу. До речі, значно полегшить учбовий процес і користування слухачів англомовними підручниками, які власноручно підготували офіцери відділу перекладачів батальйону.

У перший день навчання нігерійські військові ознайомилися із зразками української автомобільної та бронетанкової техніки, її технічними можливостями та озброєнням контингенту. З ними також провели заняття з дотримання правил безпечної експлуатації технічних засобів.

Варто зазначити, що з моменту останньої чергової ротації у липні минулого року українськими військовими інструкторами було підготовлено 567 військовослужбовців національних контингентів Місії ООН. Зокрема, 130 командирів бронетранспортерів, 150 кулеметників, 183 водія бронетанкової та 104 водія автомобільної техніки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також