"Украэроцентр" получил новое помещение

12.03.2003, 11:46

Более 500 самолетов ежедневно сопровождают в воздушном пространстве Украины специалисты объединенной гражданско-военной системы организации воздушного движения "Украэроцентр". (укр.)

12 березня у місті Бориспіль (Київська область) відбудеться презентація нового приміщення Українського центру планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху - "Украероцентр".

Передбачається, що в урочистостях з нагоди відкриття нового приміщення "Украероцентру" візьмуть участь керівний склад Збройних Сил та інших військових формувань України, представники центральних органів виконавчої влади, народні депутати України, а також військові аташе при Посольствах держав, акредитованих в Україні та представники Офісу зв'язку НАТО в Україні.

Питання щодо створення державної системи використання повітряного простору було опрацьовано ще на початку 1993 року. Відповідною Постановою Кабінету Міністрів України було створено Український центр планування використання повітряного простору України і регулювання повітряного руху. А у липні 1999 року на базі Головного центру управління повітряним рухом Міністерства оборони України і зонального центру обслуговування повітряного руху державного підприємства "Украерорух" було створено об'єднану цивільно-військову систему організації повітряного руху України - "Украероцентр".

Серед основних завдань, які вирішують фахівці "Украероцентру", - забезпечення безпечної, раціональної та ефективної організації використання повітряного простору держави з урахуванням інтересів національної безпеки, забезпечення умов для безпечного повітряного руху, організація аварійного оповіщення про повітряні судна, які зазнають або зазнали лиха чи пропали безвісті, забезпечення польотів при проведенні пошуково-рятувальних та пошуково-евакуаційних робіт, координація діяльності регіональних центрів і відомчих пунктів керування повітряним рухом, взаємодія з командними пунктами Збройних Сил України та оперативними підрозділами інших органів виконавчої влади у питаннях використання повітряного простору держави.

Крім того, "Украероцентр" сприяє виконанню нашою державою зобов'язань відповідно до міжнародних угод з питань використання повітряного простору та впроваджує в Україні процедури і правила Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

Щодоби фахівцями "Украероцентру" у повітряному просторі України супроводжується близько 300 транзитних повітряних суден, понад 130 міжнародних та 70 внутрішніх авіарейсів. Очолює Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху - "Украероцентр" - генерал-майор Віктор Береза.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також