В Украине создано управление Евроатлантического сотрудничества

17.03.2003, 10:49

На базе Центра военного сотрудничества и верификации Генерального штаба Вооруженных Сил Украины создано управление Евроатлантического сотрудничества. (укр.)

У рамках реалізації стратегічного курсу нашої держави щодо приєднання до Північноатлантичного Альянсу на базі Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України створено управління євроатлантичного співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України.

Серед основних завдань новоствореної структури визначено декілька ключових напрямків діяльності. Зокрема, забезпечення ефективної реалізації військових аспектів євроатлантичної інтеграції, тобто забезпечення імплементації Плану дій Україна-НАТО та Цільового плану на 2003 рік в частині, що стосується Міноборони, координація та спрямування суто військового співробітництва України з НАТО на досягнення національних пріоритетів в галузі безпеки і оборони, а також миротворча діяльність.

Наказом Міністра оборони України начальником управління євроатлантичного співробітництва Генерального штабу ЗС України призначено генерал-майора Голопатюка Леоніда Станіславовича, який до цього призначення обіймав посаду першого заступника начальника Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також