В Вооруженных Силах Украины служат и работают более 96 тысяч женщин

07.03.2003, 11:08

344 женщин-военнослужащих частей и подразделений Войск Противовоздушной обороны Вооруженных Сил Украины встретят праздник 8 Марта на пунктах боевого дежурства и в центрах связи. (укр.)

За станом на 1 березня 2003 року у Збройних Силах України проходять службу та працюють понад 96 тисяч жінок. Тобто майже кожну четверту посаду в Українському війську обіймають жінки.

Переважна більшість жінок - понад 40 тисяч - служить і працює в найбільшому за чисельністю виді Збройних Сил - Сухопутних військах. З них понад 2000 - офіцери і прапорщики та понад 7000 військовослужбовців за контрактом.

В Збройних Силах України, з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня, заплановано проведення урочистих заходів. Зокрема, напередодні святкування в управліннях Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, Головних командуваннях видів Збройних Сил, оперативних командуваннях, гарнізонах, військових навчальних закладах, частинах та установах заплановано провести урочисті збори, зустрічі та урочисті прийоми жінок-ветеранів Великої Вітчизняної війни та кращих жінок-військовослужбовців.

7 березня кращі жінки-військовослужбовці та працівники Збройних Сил запрошені на святковий концерт, який відбудеться у Національному палаці "Україна".

7 березня у великій залі Генерального штабу ЗС України кращих жінок-військовослужбовців та працівників ЗС України з нагоди 8 Березня привітає Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також