Венгерские верификаторы проверяют украинских артиллеристов

25.04.2003, 11:07

В Украине находится группа венгерских верификаторов, которая проводит инспекцию по оценке информации артиллерийского объединения, которое дислоцируется на территории Западного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. (укр.)

23 квітня в Україні розпочала роботу інспекційна група верифікаційної структури Угорської Республіки на чолі з майором Ерікою Гусейновою.

Угорські верифікатори здійснюватимуть інспекцію з оцінки інформації артилерійської бригади, що дислокується на території Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Інспекція відбувається відповідно до двосторонньої угоди між Урядами України та Угорської Республіки "Про заходи зміцнення довіри і безпеки та про розвиток двосторонніх військових зв'язків" у розвиток Віденського документу 1999 року.

Інспекція триватиме до 25 квітня і є першою у 2003 році, що здійснюється на об'єктах контролю України угорськими інспекторами. Відповідно до двосторонньої угоди у 2003 році пасивна та активна квоти України складають по одній інспекції та двох візитів за оцінкою інформації.

Інспекція триватиме до 25 квітня.

Віденський документ 1999 року та двосторонні угоди за ним регламентують комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

Крім Угорщини, подібні двосторонні Угоди було підписано з урядами Республіки Білорусь та Словацької Республіки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також