Новый состав украинских миротворцев приступил к выполнению заданий в Сьерра-Леоне

30.04.2003, 10:48

Военнослужащие новой ротации 20-го отдельного вертолетного отряда Вооруженных Сил Украины, который выполняет задание Миссии ООН в Сьерра-Леоне, проводит самостоятельное выполнение воздушных заданий. (укр.)

Відповідно до розпорядження директора Департаменту авіації Місії ООН у Сьєрра-Леоне, авіатори нової ротації 20-го окремого вертолітного загону ЗС України розпочали самостійне виконання повітряних завдань Місії.

Для нового складу вертолітного загону завдання залишилися без змін - перевезення персоналу Місії ООН, вантажів, медичне транспортування та евакуація поранених, повітряне супроводження переміщення військ, а також бойове патрулювання кордону Сьєрра-Леоне з Ліберією.

У перші дні перебування у Сьєрра-Леоне командир вертолітного загону льотчик першого класу полковник Василь Чуб провів робочу зустріч з керівництвом Департаменту авіації Місії ООН, в ході якої сторони обговорили питання взаємодії та координації дій українських вертолітників з авіаційним відділом миротворчих Сил UNAMSIL та іншими авіаційними підрозділами Місії.

Особливу увагу було приділено питанням безпеки польотів під час виконання завдань з транспортування людей та бойового патрулювання на кордоні з Ліберією. Представники департаменту наголосили на тому, що польотні завдання українцям доведеться виконувати у складних кліматичних умовах. Адже незабаром настає період тропічних злив, який супроводжується низькою хмарністю, обмеженою видимістю та великою вологістю. Ці фактори можуть значно ускладнити пілотування технікою. У свою чергу полковник Василь Чуб поінформував директора Департаменту про професійну підготовку особового складу та готовність до виконання миротворчих завдань Місії ООН.

Зокрема, до виконання польотів залучатимуться кращі екіпажі, особовий склад яких має значний бойовий досвід виконання завдань у Афганістані, колишній Югославії та Сьєрра-Леоне. Серед них - заступник командира загону з виховної роботи підполковник Олександр Литвин, заступник командира загону майор Олександр Вітушкін, льотчик-інспектор підполковник Анатолій Шевченко, майор Ігор Ничипорук, капітан Віктор Опанасюк. У кожного з них наліт складає більше 1000 годин, а у полковника Василя Чуба та підполковника Олександра Литвина - 3000 та 2800 годин відповідно.

Особовий склад вертолітного загону з перших днів перебування у базовому таборі ознайомився із суспільно-політичною ситуацією в країні, детально вивчив місцевість та маршрути виконання повітряних завдань, а також встановив тісні робочі стосунки з представниками Місії ООН. Технічний персонал проводить обслуговування авіаційної техніки та озброєння. Крім того, з метою попередження захворюваності військовослужбовців та більш швидкої їх адаптації до місцевих кліматичних умов у підрозділах загону проводяться відповідні санітарно-епідеміологічні заходи.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також