В Киеве прошло заседание Совета командующих Пограничных войск СНГ

12.06.2003, 11:27

11 июня Президент Украины Леонид Кучма встретился с главами делегаций Совета командующих Пограничных войск стран-участниц СНГ. (укр.)

Під час зустрічі Президента України було поінформовано про результати 47-го засідання Ради командувачів Прикордонних військ держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, яке відбулося 11 червня в Києві.

Президент України висловив сподівання, що засідання Ради буде результативним і сприятиме зміцненню співпраці країн - учасниць СНД у такій важливій сфері, як охорона їх державних кордонів.

У свою чергу, прикордонники поінформували Леоніда Кучму про основні теми, які обговорювалися на нараді. Це, зокрема, взаємодія між прикордонними відомствами країн - учасниць СНД, підготовка до святкування 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, програма по боротьбі з тероризмом.

Учасники зустрічі також обговорили ситуацію у сфері боротьби з нелегальною міграцією, контрабандою товарів, наркотичних засобів, зброї, вибухових і радіоактивних речовин в країнах Співдружності. У зв'язку з цим було вирішено підвищити координацію діяльності прикордонних відомств СНД з охорони національних кордонів і боротьби з вищезазначеними негативними явищами.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також