Визит датских военных моряков в Севастополь

14.06.2003, 13:00

Украинские и датские военные моряки делятся опытом организации и проведения поисковых аварийно-спасательных операций на море. (укр.)

У Севастополі з візитом перебуває військова делегація Королівства Данія на чолі з представником оперативного командування Військово-Морських Сил цієї країни капітаном 2 рангу Кнудом Соеренсеном.

Метою візиту представників датської військової делегації, до складу якої увійшли офіцери навчального центру водолазів флоту, складу вибухонебезпечних засобів центру розмінування Військово-Морських Сил Королівства Данія та інші фахівці, є обмін досвідом щодо здійснення пошукових аварійно-рятувальних операцій.

Як зазначив під час зустрічі з датськими військовими заступник головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал В'ячеслав Сичов, українські моряки високо оцінюють значення співробітництва між флотами двох країн, особливо в питанні співпраці пошуково-рятувальних служб.

- Подальше становлення і розвиток пошуково-рятувальної служби для українського військового флоту є особливо актуальним. Тому досвід флотів інших країн в цих питаннях представляє для нас неабиякий інтерес, - наголосив під час зустрічі віце-адмірал В'ячеслав Сичов.

Він також зазначив, що нова система організації рятування на морі має бути більш комплексною, ніж вона є на сьогодні. При цьому велике значення має взаємодія з нашими сусідами по регіону, насамперед з Чорноморським флотом Російської Федерації, а також з флотами інших країн.

В ході зустрічі також зазначалося, що одним із перспективних напрямків співпраці в регіоні Чорного моря в питаннях підготовки та проведення пошуково-рятувальних заходів є співробітництво в рамках Чорноморської військово-морської групи BLACKSEAFOR.

У свою чергу керівник датської військової делегації висловив переконання в необхідності розвитку подальшої співпраці між флотами Данії та України.

Як передбачається програмою візиту, під час перебування у Севастополі датські військові моряки відвідають дивізіон рятувальних суден Військово- Морських Сил ЗС України, де ознайомляться з рятувальним буксиром "Кременець", організацією пошуково-рятувальних сил українських ВМС, практикою проведення українськими моряками пошукових аварійно-рятувальних операцій на морі, застосування авіаційної техніки та рятувальних парашутно- десантних груп, а також водолазів під час проведення робіт з розмінування вибухонебезпечних предметів.

Крім того, іноземні гості відвідають фрегат "Гетьман Сагайдачний" та кафедру живучості корабля, водолазних та суднопідйомних робіт Севастопольського військово-морського інституту імені П.С.Нахімова.

Візит представників Військово-Морських Сил Королівства Данія триватиме до 14 червня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також