Прошли сборы украинских военных летчиков

03.06.2003, 10:43

29-31 мая в Николаеве на базе Центра боевой подготовки Военно-Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины проходили льотно-методические сборы командиров и штурманов авиационных бригад, полков и баз. (укр.)

Керівник збору - заступник Головнокомандувача ВПС ЗС України з бойової підготовки генерал-майор Іван Іванчик. Одночасно проводилися заняття і з штурманами авіаційних частин Військово-Повітряних Сил. З цією категорією авіаційних фахівців заняття проходили під керівництвом головного штурмана ВПС ЗС України генерал-майора Сергія Сафронова.

Проведення такого заходу напередодні літнього періоду навчання військ передбало, перш за все, контроль рівня знань керівного складу авіаційних частин та з'єднань, знайомство з новими документами, які регламентують службову діяльність військових частин. Особливу увагу було приділено організації льотної підготовки, методиці проведення всіх етапів польотів, безпеці льотної роботи.

В ході зборів було проведено обговорення пропозиції щодо внесення змін до Настанови по виконанню польотів в авіаційних частинах Збройних Сил України. Цей документ було затверджено чотири роки тому, але за цей час відбулися певні зміни у методиці підготовки і проведення польотів, які необхідно враховувати в льотній практиці.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також