Делегация Военной службы правопорядка ВС Украины побывала с визитом в Польше

06.06.2003, 11:20

Опыт польских коллег при несении службы военными полицейскими в миротворческих миссиях изучают представители Военной службы правопорядка Вооруженных Сил Украины. (укр.)

4-5 червня делегація Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України відвідала з візитом Республіку Польща. Група українських офіцерів на чолі з начальником управління дізнання та профілактики правопорушень - заступником начальника Головного управління Військової служби правопорядку полковником Сергієм Кроквою обмінялась з польськими колегами досвідом з питань боротьби з транскордонною злочинністю, в тому числі організованою, та принципами взаємодії з органами правосуддя.

Українські військові ознайомилися зі статусом, завданням та повноваженнями польської військової поліції. Представники Військової служби правопорядку Збройних Сил України ознайомилися з досвідом польських колег при несені служби у миротворчих місіях, а саме: організацією управління на всіх рівнях військової поліції, функціями підрозділів охорони, патрульно-постової та дорожньо-постової служби, організацією діяльності інформаційно-аналітичних підрозділів, технологією досудового розслідування злочинів вчинених військовослужбовцями під час проведення миротворчих місій, виявленням та розслідуванням злочинів, попередженням основних типів злочинів та злочинної поведінки.

Українські офіцери ознайомилися з організацією навчального процесу підрозділів військової поліції у миротворчих місіях. Також були обговорени проблемні питання діяльності військової поліції під час проведення миротворчих операцій та шляхи їх розв'язання.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також