Украинские верификаторы проверяют военные объекты в Германии

09.06.2003, 11:43

Группа украинских верификаторов проводит инспектирование объявленных объектов на территории Германии по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

2-9 червня група українських інспекторів, яку очолює заступник начальника управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України полковник Анатолій Лойшин, перебуває в Німеччині.

В рамках Договору про звичайні Збройні сили в Європі (ЗЗСЄ) українські верифікатори здійснюють інспектування оголошених об'єктів контролю на території ФРН. В цей же час німецькі фахівці проводять інспектування об'єктів контролю на території України.

Всього з початку "інспекційного" року за Договором ЗЗСЄ, що розпочався 17 березня, українські верифікатори проводять 10-у інспекцію оголошених об'єктів, а активна квота України у цьому році складає 21 інспекцію.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також