Состоялось заседание Государственной комиссии по вопросам реформирования ВСУ

12.09.2003, 17:24

Под председательством Премьер-министра Украины Виктора Януковича состоялось заседание Государственной комиссии по вопросам реформирования, развития Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Як зазначив під час засідання Прем'єр-міністр Віктор Янукович, ефективне реформування Збройних Сил України є обов'язковою умовою забезпечення нацiональної безпеки i оборони України та ключовою складовою проголошеного Україною курсу на євроатлантичну iнтеграцiю.

В ході засідання Державної комісії з питань реформування, розвитку Збройних Сил України, інших військових формувань, озброєння та військової техніки було розглянуто план-проспект Стратегiчного оборонного бюлетеню на перiод до 2015 року, який має стати концептуальною основою для довгострокового планування реформи вiйськової органiзацiї держави. Затвердження плану- проспекту дасть змогу розпочати опрацювання цiльових програм реформування конкретних вiйськових формувань та планів їх впровадження.

На засіданні розглянуто та підтримано, запропоновані Міністерством оборони завдання Збройних Сил України та інших військових формувань у галузі оборони, які стануть основою для їх подальшого реформування.

За результатами розгляду плану поетапного скорочення Збройних Сил у перiод до кiнця 2005 року прийнято рішення найближчим часом додатково вивчити це питання з врахуванням економічних можливостей держави.

Під час засідання також було розглянуто пропозиції щодо комплексу заходів з соціального захисту військовослужбовців, звільнених в ході реформування та розвитку збройних сил. Державною комісією прийнято рішення доручити міністерствам та відомствам подати на розгляд Уряду конкретні пропозиції щодо комплексу реальних заходів соціального захисту звільнених військовослужбовців, враховуючи можливості їх бюджетного фінансування.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також