В Черном море проходят международные учения "Черноморское партнерство-2003"

13.09.2003, 12:03

В южной части Черного моря проходят международные учения "Черноморское партнерство-2003", в котором принимает участие корвет украинского флота "Луцк". (укр.)

У маневрах також задіяні фрегат "Бодрі" (ВМС Болгарії), патрульний катер "Кутаїсі" (ВМС Грузії), фрегат "Віце-адмірал Еустатіу Себастьян" (ВМС Румунії), фрегати "Йілдирим" і "Бейкоз", патрульні катери "Йілдиз", "Тайфун", "Карайєл", підвідний човен "Пірірейс", загін спеціального призначення, 2 патрульних літаки і вертоліт (ВМС Туреччини).

Темою навчання, що проводиться в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру", є проведення морської миротворчої операції, метою - поліпшення стандартів взаємосумісності між силами ВМС країн чорноморського регіону в ході її проведення.

Під час "Чорноморського партнерства-2003" військові моряки проведуть тренування зі зв'язку, плавання в ордерах, протикатерної і протиповітряної обороні з'єднання, навчання з передачі вантажу на ходу, пошуку і спостереження за підвідним човном, тактичне маневрування, здійснять організацію проведення пошуково-рятувальної операції, дії оглядової партії корабля, а також дії з протимінної оборони кораблів, надання гуманітарної допомоги населенню країни, що зазнала стихійного лиха. Крім цього, кораблі-учасники виконають артилерійські стрільби по надводній цілі.

Завершиться навчання "Чорноморське партнерство-2003" 15 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також