Украинские миротворцы продолжают нести службу в Ираке

16.09.2003, 11:43

Подведены итоги первого месяца деятельности многонациональной дивизии "Центральный Юг". (укр.)

Триває виконання оперативних завдань українським миротворчим контингенту зі складу міжнародних стабілізаційних сил в Республіці Ірак. Зокрема, особовим складом 5-ї окремої механізованої бригади, що входить до багатонаціональної дивізії "Центральний Південь ", впродовж 11 вересня виконувалися наступні задачі:

- патрулювання визначених об'єктів,

- охорона аеродрому Ель Кут,

- допомога та взаємодія з іракською поліцію із контролю за ділянкою ірано-іракського кордону,

несення внутрішньої служби та забезпечення повсякденної діяльності.

Під час виконання завдань було затримано 3 особи, вилучено чотири автомати АКМ і 60 набоїв до них, а також 58 пластикових мін, готових до застосування.

Вчора, 11 вересня, командир 5 омбр генерал-майор Сергій Безлущенко брав участь у брифінгу у штабі багатонаціональної дивізії "Центральний Південь", у м. Вавілон, де було підбито підсумки першого місяця діяльності багатонаціональної дивізії "Центральний Південь".

Всього, з 28 серпня, з початку самостійного несення служби в провінції Васіт, українськими миротворцями затримано 99 осіб, із них 39 - за незаконне носіння зброї, вилучено 1.759 вибухонебезпечних предметів, 49 одиниць зброї, зокрема 45 - стрілецької.

З метою протидії можливим терористичним актам в підрозділах бригади уточнені бойові розрахунки, здійснено посилення складу нарядів, резервів та бронегруп, проведено рекогносцировку маршрутів патрулювання, уточнені сектори обстрілу і спостереження, а також небезпечні напрямки та маршрути висування до них. Крім того, з особовим складом проведено додаткові заняття по бойовій готовності, інструктажі і тренування, заняття щодо організації взаємодії, введено цілодобове чергування посилених груп контролю на чолі із заступниками командира бригади.

Всього до виконання завдань на протязі минулої доби було залучено 1120 військовослужбовців та 160 одиниць техніки.

Стан здоров'я особового складу задовільний. Температура повітря вночі + 22,5С вдень +41С. Температура на ґрунті + 38С.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також