Украинские военные участвуют в учениях "Cooperative Engagement-2003"

17.09.2003, 11:29

Украинские военные спасатели недалеко от берегов Хорватии принимают участие в международных учениях "Cooperative Engagement-2003". (укр.)

Два офіцери пошуково-рятувальної служби Головного штабу Військово-Морських Сил Збройних Сил України беруть участь у міжнародному навчанні "Cooperative Engagement-2003", що відбувається 13-20 вересня в м. Спліт (Хорватія).

Метою навчання, що проводиться в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру", є відпрацьовування прийомів пошуку і порятунку особового складу суден, що зазнали лиха, а також пошуку і знищення мін у районах базування і на фарватерах.

Під час маневрів військові рятувальники відпрацюють на тренажерах і в територіальних водах Хорватії дії з надання допомоги кораблю, що зазнав лиха, боротьби з пожежею і водою, пошуку і розмінування вибухонебезпечних предметів. Як передбачається, у ході навчання будуть здійснені заходи щодо надання допомоги аварійному підвідному човну в підвідному і надводному положеннях.

Крім України до маневрів будуть залучені сили і засоби ВМС Албанії, Алжиру, Болгарії, Греції, Італії, Латвії, Норвегії, Румунії, Словенії, Франції і Хорватії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також